kép forrása: Big, Bold, Beautiful Food

A legtöbb recept szerint elvben persze a száraz és a nedves hozzávalókat külön kell kikeverni, és utána egybeönteni, de ez a muffingyártásnál totális felesleges szemfényvesztés. Ma reggelire csokisat készítettünk, 45 perc alatt mindenestül kész volt, oké, még melegen kezdtük el enni, de a megolvadt csoki miatt akkor a legjobb...

A következő sorrendben összekeverjük a hozzávalókat:

  • 1 és 1/2 bögre liszt
  • 1/2 bögre zabpehely (az apróbb méretűt érdemes - és közben gondoljunk arra, hogy milyen egészséges lesz így a muffin)
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • csipet
  • 10 dkg étcsoki apróra darabolva, tördelve (vagy csokicseppek vagy étcsoki és tejcsoki vegyesen, nálunk most került bele egy csokimikulás is, ami fontos, a nagyon magas kakaótartalmú - 55% feletti - étcsokik nem olvadnak meg eléggé, szóval az nem való bele)
  • 1/2 bögre (nád)cukor
  • 1 teáskanál vaníliáscukor

ezt szép  összekeverjük, és jöhetnek sorban a "nedves" hozzávalók (lehet más a sorrend, csak mindet szépen keverjük bele)

  • 1 kis doboz tejföl (vagy 1/2 bögre tej)
  • 1/2 bögre olívaolaj (vagy 10 dkg vaj megolvasztva)
  • 2 egész tojás

ha szépen kikevertük, akkor kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra, és míg előmelegszik, hagyjuk állni a tésztát (muszáj, többek között a zabpehely miatt is, mert az meg kell szívja magát nedvességgel, meg egyenletesebb tésztát kapunk így), kb. 15 perc múlva a sütőnk is elég meleg, a tészta is kicsit megduzzadt, még egyszer érdemes átkeverni, aztán mehet a muffinformákba, és sütő függvényében 20-25 percig süssük, 20 percnél erdemes tűpróbázni

és legalább kicsit várni, h ne iszonyú forrón kezdjük el enni